CIÈNCIA, Portada

EL PERSEVERANCE, UN GRAN AVENÇ

El ròver més gran i més avançat que la NASA ha enviat mai a un altre planeta va aterrar a Mart el dijous 18 de febrer. Després d’un viatge de 472 milions de quilòmetres, finalment va trigar un total de dos-cents tres dies en arribar.

La missió Mars 2020 va ser llançada des de “La Estación de la Fuerza Espacial de Cabo Cañaveral en Florida” el 30 de juliol del 2020.

Aquesta campanya anomenada Mars Sample Return, planificada per la NASA i l’ESA (agència Espacial Europea), permetrà als científics estudiar les mostres recollides pel Perseverance, per finalment poder buscar signes definitius de vida passada. Els científics, el que tenen clar, és que el que trobin a les mostres pot ser essencial i monumental, incloent-hi que potser la vida va existir més enllà de la Terra.

Com ja he comentat abans, la missió principal de la Perseverance és recollir mostres del planeta Mart i portar-les a la terra. Això ajudarà, a preparar-nos per l’exploració humana al planeta vermell.

Més concretament es tracta d’investigar la roca i el sediment d’un lloc en concret, amb l’objectiu de caracteritzar la geologia de la regió i el clima del passat.

Això seria un avenç i una part fonamental per l’astrobiologia, la ciència que busca signes de vida microbiana antiga.

El cràter de Jezero, des d’on el ròver recollirà la mostra, es troba al cantó occidental d’Isidis Planitia, just al nord de l’equador marcià. Els científics han determinat que fa 3.500 milions d’anys el cràter tenia el delta d’un riu i per tant, estava ple d’aigua.

Laia Salamó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *